22 lutego 2016

Pierś z kurczaka z kaszą jaglaną, groszkiem i marchewką

Szybki posiłek, który bardzo dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, dzięki czemu możesz go zabrać praktycznie wszędzie. Pierś z kurczaka dostarcza sporo białka, a kasza jaglana to bardzo dobre źródło bezglutenowych węglowodanów.

Składniki

70 g kaszy jaglanej
100 g mrożonej marchewki z groszkiem
200 g piersi z kurczaka
20 g miksu sałat
1 łyżeczka oleju kokosowego
Sól, pieprz, mielona słodka papryka

Przygotowanie

Kaszę jaglaną oraz marchewkę z groszkiem gotujemy zgodnie z informacją na opakowaniu w osolonej wodzie.

Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon, myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Oczywiście można użyć innych przypraw, które lubicie. Smażymy na oleju kokosowym do momentu aż mięso ładnie zarumieni się z każdej strony. Usmażoną pierś z kurczaka układamy w pojemniku na sałacie.

Wartości odżywcze

Energia:667 kcal
Białko:54,2 g
Tłuszcz:25,5 g
Węglowodany:56 g

nawynos001
image-1035

Pierś z kurczaka z kaszą jaglaną, groszkiem i marchewką
5 (100%) 1 głosów

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>