25 lutego 2015

Pstrąg z piekarnika pieczony w folii z koperkiem i masłem

Jako fan ryb muszę przyznać, że przygotowany w folii pstrąg z piekarnika z koperkiem i masłem zawsze znajdzie miejsce w mojej kuchni. Można go podać z ziemniaczkami, frytkami, pomidorkami, cytryną, a nawet z chlebem. Praktycznie z wszystkim komponuje się bardzo dobrze. Proste i smaczne danie, które nie wymaga sporej ilości czasu na przygotowanie.

Składniki

Pstrąg tęczowy, na tacce, patroszony
Koperek
Masło
Cytryna
Sól

Folia aluminiowa

Przygotowanie

Pstrąga oczyszczamy i myjemy. Posypujemy wnętrze solą, skrapiamy cytryną. Do środka wkładamy łyżkę masła i poszatkowany koperek. Pstrąga zawijamy do folii i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30-35 minut.

Pstrąg z piekarnika pieczony w folii z koperkiem i masłem
4.2 (84%) 5 głosów

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>