25 lutego 2015

Pstrąg z piekarnika pieczony w folii z koperkiem i masłem

Jako fan ryb muszę przyznać, że przygotowany w folii pstrąg z piekarnika z koperkiem i masłem zawsze znajdzie miejsce w mojej kuchni. Można go podać z ziemniaczkami, frytkami, pomidorkami, cytryną, a nawet z chlebem. Praktycznie z wszystkim komponuje się bardzo dobrze. Proste i smaczne danie, które nie wymaga sporej ilości czasu na przygotowanie.

Składniki

Pstrąg tęczowy, na tacce, patroszony
Koperek
Masło
Cytryna
Sól

Folia aluminiowa

Przygotowanie

Pstrąga oczyszczamy i myjemy. Posypujemy wnętrze solą, skrapiamy cytryną. Do środka wkładamy łyżkę masła i poszatkowany koperek. Pstrąga zawijamy do folii i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30-35 minut.

Pstrąg z piekarnika pieczony w folii z koperkiem i masłem
3.7 (74.29%) 7 głosów