12 czerwca 2015

Makaron konjac z suszonymi pomidorami i rukolą

W ostatnim czasie udało mi się zakupić makaron konjac, który mam nadzieję świetnie sprawdzi się na redukcji. Nie zawiera on glutenu, cukru, tłuszczu oraz soi. Zero kcal netto oraz fakt, że jest on w 100% naturalny sprawia, że nie mogłem się powstrzymać przed spróbowaniem tego świetnego produktu. Dostępny jest on w kilku kształtach, ja wybrałem tym razem spaghetti. Więcej na temat tego makaronu marki Diet Food napiszę w osobnym poście, jednak zanim go opublikuje chciałem sprawdzić jak smakuje. Dlatego dodałem do niego suszone pomidory oraz rukolę. Trzeba przyznać, że wyszedł bardzo smaczny obiad w dosłownie 10 minut!

Składniki

1 opakowanie Diet Pasta Makaron konjac – spaghetti
80 g suszonych pomidorów w oleju z ziołami (po odsączeniu)
20 g rukoli (garść)
Sól, pieprz

Przygotowanie

Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy je na patelnię z odrobiną oleju z ziołami, którym są pokryte. Podsmażamy je kilka minut, aż zaczną bardzo ładnie pachnieć. Otwieramy paczkę z makaronem konjac Diet Pasta i wrzucamy go na durszlak. Musimy go dokładnie przepłukać ciepłą wodą. Następnie dodajemy go do naszych pomidorów i podsmażamy razem przez około 3-4 minuty. Całość doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Na ostatnią minutę smażenia dodajemy rukolę i wszystko dokładnie mieszamy.

Makaron konjac z suszonymi pomidorami i rukolą
5 (100%) 2 głosów

Komentarze

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>