21 marca 2015

Czekoladowy pudding z awokado

Bardzo prosty przepis pozwalający w kilka minut przygotować smaczny deser. Połączenie awokado i czekolady może wydawać się nieco dziwne ale w praktyce okazuje się, że pasują do siebie idealnie. Pudding możemy udekorować kosteczkami kiwi lub listeczkiem świeżej mięty. Deser dla wszystkich fanów czekolady.

Składniki

6 łyżek kakao
8 łyżek mleka
5 łyżek miodu
1 awokado

Dekoracja:
1 kiwi lub liście świeżej mięty

Przygotowanie

Awokado myjemy, obieramy ze skórki. Wszystkie składniki (oprócz kiwi, listków mięty) łączymy ze sobą i dokładnie blendujemy. Deser możemy podać w ozdobnych kieliszkach. Na koniec dekorujemy pokrojonym w kosteczkę kiwi lub liściem mięty. Świetnie smakuje od razu po przygotowaniu oraz po schłodzeniu w lodówce.

Czekoladowy pudding z awokado
5 (100%) 3 głosów

Komentarze

  1. Prosty i smaczny (mam nadzieję) przepis. Zdecydowanie do wypróbowania, chociaż ja rzadko, nawet bardzo rzadko używam do czegoś awakado 🙂 A fanką czekolady to ja zdecydowanie jestem 🙂

Komentarze są wyłączone.