23 sierpnia 2015

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Organizujesz urodziny, parapetówkę czy inną imprezę w domu? Wpadają goście i nie chcesz podać kolejny raz zwykłych jajek na twardo z majonezem? Sprawdź koniecznie przepis na faszerowane jajka wędzonym łososiem, które przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie niesamowity. Ciekawe połączenie sprawia, że jest to przystawka, na którą każdy zwróci uwagę. Ja osobiście gorąco polecam, ponieważ uwielbiam zarówno jajka gotowane na twardo, jak i wędzonego łososia, a natka pietruszki dodaje im jeszcze lepszego, oryginalnego smaku.

Składniki

5 jajek
80 g łososia wędzonego
Natka pietruszki
1 łyżka majonezu

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo (od momentu zagotowania około 8 minut) i zostawiamy do wystudzenia. Obieramy je ze skorupek i przecinamy na pół. Do osobnej miseczki wrzucamy 3 żółtka z ugotowanych jajek rozgniecione widelcem (pozostałe 2 możemy zjeść osobno), drobno posiekanego wędzonego łososia i natkę pietruszki. Wszystkie składniki na farsz dokładnie mieszamy, dodajemy łyżkę majonezu i jeszcze raz mieszamy. Tak przygotowany farsz układamy na połówkach jajek w miejsce, gdzie znajdowało się żółtko.

Jajka faszerowane wędzonym łososiem
3.8 (75%) 4 głosów

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>