28 maja 2015

Kanapka z carpaccio wołowym

Carpaccio to przysmak prosto z słonecznych Włoch. W popularnych dyskontach możemy znaleźć je sprzedawane z serem parmezan oraz marynatą cytrynową, dzięki czemu mamy praktycznie gotowe danie. Ja postanowiłem jednak przygotować proste kanapki, które smakują rewelacyjnie. Nie do końca pasują one jednak na śniadanie (surowa wołowina) ale już jako drugi posiłek w ciągu dnia jak najbardziej. Jeżeli ktoś nie lubi surowej wołowiny możemy oczywiście zamienić ją np. na łososia.

Składniki

Carpaccio wołowe (z parmezanem i marynatą cytrynową)
4 bułki (najlepiej z dynią)
4 liście sałaty
4 plastry pomidora

Przygotowanie

Bułki przecinamy na pół. Górną i dolną część smarujemy delikatnie marynatą cytrynową, którą dodano do carpaccio. Na dolną część bułki kładziemy liść sałaty, wołowinę, znowu marynatę cytrynową, plaster pomidora i posypujemy parmezanem. Przykrywamy górną częścią bułki i możemy jeść.

kanapka z carppacio
image-427

Kanapka z carpaccio wołowym
5 (100%) 1 głosów

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>