6 sierpnia 2015

Tosty z masłem orzechowym i bananami

Solidne śniadanie na ciepło pozwoli naładować nasze baterie na cały poranek. Dziś proponuję przygotować tosty z masłem orzechowym i bananami, dzięki którym można powiedzieć, że jest to zdrowe śniadanie na słodko. Na przygotowanie wystarczy około 2 minut, następnym etapem jest umieszczenie ich w tosterze na kilka chwil. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji spróbować takich tostów to serdecznie polecam. Masło orzechowe powinni dołączyć do swojej diety także wegetarianie, dzięki czemu mogą uzupełnić niedobory białka, ponieważ jest ono bogate w roślinne białko, witaminę E, błonnik potas oraz magnez.

Składniki

2 kromki chleba żytniego (można oczywiście użyć innego)
1/2 banana
Masło orzechowe

Przygotowanie

Obie kromki smarujemy masłem orzechowym. Banana obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Na posmarowaną kromkę układamy plastry banana i przykrywamy drugą kromką. Tak przygotowane „kanapki” wkładamy do rozgrzanego tostera i trzymamy póki będą wypieczone tak jak lubimy.

tosty z masłem orzechowym i bananami
image-612

Tosty z masłem orzechowym i bananami
4.3 (86.67%) 6 głosów

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>