
Szybkie i smaczne danie, które bez wątpienia nadaje się na obiad w ciągu tygodnia. Makaron penne (w moim wypadku pełnoziarnisty) dostarcza niezbędnych węglowodanów, które naładują nasze baterie na resztę dnia. Smacznego!
Składniki
Makaron penne (rurki)
Fix Knorr Świderki z Kiełbasą w Sosie Grzybowym
1 cebula
1 kiełbasa wędzona (około 150 g)
200 ml śmietany 18%
Odrobina potartego sera żółtego
Łyżka oleju
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelnię dodajemy łyżkę oleju, dodajemy cebulę i kiełbasę pokrojoną w kosteczkę. Podsmażamy chwilę, w między czasie do miski wlewamy 200 ml wody, dodajemy śmietanę i wsypujemy Fix Knorr Świderki z Kiełbasą w Sosie Grzybowym. Wszystko dokładnie mieszamy. Gdy cebula i kiełbasa są odpowiednio podsmażone wlewamy nasz fix na patelnie. Czekamy, aż wszystko zrobi się gęste, dodajemy makaron i mieszamy. Gotujemy jeszcze przez minutę lub dwie. Po nałożeniu na talerz makaronu posypujemy na górę startym, żółtym serem.