19 listopada 2016

Zielony koktajl z jarmużem, bananem i awokado

Uwielbiam koktajle. Najczęściej przygotowuje je z bananem, który świetnie zastępuje cukier oraz awokado, dzięki któremu koktajl jest bardzo delikatny i kremowy. Tym razem dodałem także wielką garść jarmużu oraz wodę kokosową, która ma niesamowity skład (magnez, potas, wapń, fosfor, witaminy B1, B2, B3, B5, B6, C). Co ciekawe woda kokosowa to idealny napój na kaca, dzięki temu, że świetnie nawadnia organizm. Z podanych składników otrzymujemy około 400-450 ml koktajlu. Jeżeli lubicie bardziej słodkie wersje koktajlów można dodać jeszcze jednego banana lub dosłodzić go miodem.

Składniki

330 ml wody kokosowej
1 banan
1 awokado
1 solidna garść jarmużu

Przygotowanie

Obierz banana i awokado. Wrzuć wszystkie składniki do blendera i dokładnie zmiksuj.

4.2/5 - (5 votes)