1 listopada 2015

Sałatka z ananasem, fasolą, kukurydzą, szynką i selerem

Świetna sałatka, którą można zrobić błyskawicznie. Nie potrzeba żadnych umiejętności kulinarnych. Po prostu trzeba wymieszać ze sobą wszystkie składniki i gotowe. Połączenie ananasa i selera smakuje wyśmienicie. Sam byłem zaskoczony, że sałatka wyszła aż tak dobra. Potwierdziło to kilka osób, które również mogło jej wczoraj spróbować. Sałatka sprawdzi się na każdej domowej imprezie i na pewno sporo gości będzie pytało o przepis. Gorąco polecam i na pewno jeszcze nie raz zagości na moim stole.

Składniki

1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka ananasa w plastrach
1 słoik selera
250 g szynki konserwowej
2-3 łyżki majonezu
Sól, pieprz

Przygotowanie

Czerwoną fasolę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, dokładnie odsączamy i wrzucamy do miski. Następnie dodajemy kukurydzę, seler, pokrojoną w kostkę szynkę konserwową i ananas oraz 2-3 łyżki majonezu. Całość doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy do lodówki.

sałatka z ananasem, fasolą i selerem
image-727

4/5 - (9 votes)

Komentarze

Komentarze są wyłączone.